Inici > Outsiders > London > Néstor Bayona

Outsiders


Nascut a Lleida l’any 1985.

Es forma al Conservatori de Música de Lleida amb Jordi Benseny. L'any 2004 entra al Royal Northern College of Music de Manchester per estudiar amb Helen Krizos. Ha obtingut la Gold Medal, el premi més prestigiós atorgat per aquesta institució, així com el Piano Recital Prize (2006) i el Piano Duo Prize (2007), juntament amb Luis Becerra.

Néstor ha guanyat un premi especial al Concurs Internacional de Piano d’Eivissa (2008), que ofereix la possibilitat de tocar al festival Concerti Villa Faravelli d'Itàlia. Més recentment, ha estat guanyador del prestigiós Philip&Dorothy Green Young Concert Artist Award (2009) de l’organització Making Music, amb la qual podrà oferir recitals arreu d’Anglaterra.

Ha treballat amb el directors Jordi Mora i Baldur Brönnimann, la clavecinista Sharon Gould i ha rebut els consells de pianistes com Melvyn Tan, Nelson Goerner, Alexander Melnikov, Richard Goode i Josep Ma Colom.
Néstor forma part del Duo Quòdlibet, juntament amb el violoncel·lista Jeremías Sanz. El duo va guanyar dos premis internacionals l’any 2006, el Concurs l'Arjau i el Joves Intèrprets de les Corts, premi amb el qual han pogut gravar un CD amb la discogràfica Solfa Recordings a l'Auditori Pau Casals del Vendrell.

Néstor va debutar l’octubre del 2007 al Palau de la Música Catalana de Barcelona dins del cicle El primer Palau. Durant l’any 2008 va participar al festival de piano de les illes Bermudes i va oferir un concert a l’auditori Ebina del Japó. Aquest proper octubre té previst debutar a l’auditori Bridgewater Hall de Manchester.

Néstor és artista en residència del Centre d’Estudis Pianístics de Barcelona i actualment cursa un màster al Royal Northern College of Music.

Cerca avançada


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl