Inici > Capítols

Capítols

13 - LAIA CABRERA

La Laia Cabrera neix a Lleida. De ben jove l’atrau el món del video i de l’audiovisual. De fet, bona part de la seva formació la fa a la delegació de lleida de Televisió de Catalunya. La seva intenció no era quedar-se a Nova York, on hi arriba per diferents projectes i torna a marxar en funció de les feines que li surten, però hi acaba fixant residència des de fa 10 anys. Ha treballat amb estrelles com Andy Garcia de qui edita el documental “Cachao” i és la cineasta del Fashion Institute of technology de NY. El videoart i la música son les seves principals passions.


Veure vídeos

12 - ROGER ARQUER

El risc defineix a tots els artistes d’Outsiders, però es personalitza especialment en la figura d’aquest barceloní. Aquest dissenyador industrial decideix anar amb la seva parella a Nova York sis mesos amb els seus estalvis. La intenció era tornar quan s’acabessin els diners però es queda quatre anys treballant a la ciutat dels gratacels. S’apunta a la prestigiosa Saint Martin’s School de Londres, una de les millors escoles de disseny del món, on arriba com a possible estudiant i ha acabat com a professor.


Veure vídeos

11 - ADRIANA LÒPEZ

L’Adriana Lòpez neix a Barcelona, on aviat despunta en la fotografia. Aquesta jove artista es trasllada a Nova York l’any 2001, on arriba buscant nous horitzons per explorar la seva professió. Ja no ha tornat més i hi ha fixat la seva residència amb la seva parella. Fa una primera expo a la Randall Scott Gallery anomenada “Spanish Harlem” a la que hi dedica 8 anys de la seva vida i ara en prepara una altra amb 9 fotògrafs americans més.


Veure vídeos

10 - NÉSTOR BAYONA

Aquest lleidatà ja volia ser director d’Orquestra als 10 anys. Després de la formació clàssica de solfeig decideix fer un màster a Manchester, en una de les escoles de música més prestigioses del Regne Unit. Abans havia provat en una altra escola de Londres, però tria Manchester per l’ambient i perquè és enorme. I allà s’hi queda, tot i que no para de viatjar per fer concerts ja que forma un duet amb un violoncel.lista.


Veure vídeos

9 - CARLES ROMERO

El Carles Romero va néixer a Igualada. Es forma com a actor durant tres anys al Col·legi de Teatre de Barcelona i a l’Institut del Teatre en el “The International Workshop Festival” amb Els Comediants. S’instalal·la a França el 1996, on continua la seva formació. Ens confesa que quan viatja a París per continuar la seva formació no té ni idea de francés, i va tenir que fer de tot per pagar-se els lloguers i sobreviure. Ara, ja hi porta 12 anys després d’un llarg i dur període d’adaptació.


Veure vídeos

8 - JOSEP MAYNOU

El Josep Maynou neix a Barcelona, ciutat on inicia la seva activitat artística en les arts plàstiques. Després d’etapes i vivències a ciutats tan diferents com Londres i Porto, decideix marxar a Berlin on es busca la vida treballant en un bar fent de cambrer. Tot i que va tirant d’estalvis familiars, aviat es familiaritza amb l’ambient berlinès on es compra un pis i decideix fixar la seva residència. Comença a despuntar en el disseny gràfic fins a tenir el seu propi estudi on també experimenta amb els audiovisuals, la seva altra gran passió a banda del dibuix.


Veure vídeos

7 - ESTER PARTEGAS

Ester Partegàs recau a Nova York gairebé per accident. Aquesta barcelonina de la Garriga llicenciada en belles arts, fa les primeres pases com a escultora a la ciutat de Barcelona. El seu esperit aventurer fa que de ben jove comenci a obrir nous horitzons. Inicia el seu periple per Europa, on algunes experiències no acaben de sortir-li del to bé, com ara a Berlín. En aquesta ciutat havia de fer fer una exposició que no es va arribar a celebrar. Finalment acaba a Nova York on triomfa definitivament. La seva adaptació, ens confesa, és força ràpida, atreta pel magnetisme i la vivacitat de la ciutat dels gratacels.


Veure vídeos

6 - DIEGO ROIG

Va néixer a Benidorm, però de ben petit va traslladar-se a Vic amb la seva mare. Va llicenciar-se en Belles Arts i va fer algunes exposicions. Un any després d’acabar la carrera va anar amb un amic a Berlin amb una beca. Va descobrir que treballant dos o tres dies a la setmana en un bar podia fer-se un lloc en una ciutat culturalment en ebullició com Berlín i començar a fer les primeres passes com a artista plàstic.


Veure vídeos

5 - ROSER MONTLLÓ

Roser Montlló neix a la ciutat de Barcelona, on va estudiar dansa clàssica, contemporània i teatre. Viu a la ciutat de Paris, on desenvolupa la seva activitat artística com a coreògrafa, actriu i directora de diverses companyies, des de l’any 1982. Va fundar la seva pròpia companyia i ens explicarà que actualment fa una residència en un teatre de Paris. A banda de la seva experiència professional, aquesta barcelonina també ens confessa com li agrada perdre el temps en alguna llibreria especialitzada en teatre, o bé passejar per la vora del riu Sena.


Veure vídeos

4 - JORDI ADRIÀ

Aquest lleidatà va començar com a fotògraf de la premsa escrita local a lleida ciutat. Després d’una experiència com a paparazzi a Eïvissa, va voler canviar d’aires i marxa a Londres on es consagra com a fotògraf professional en el món de la moda d’alt nivell i retratant alguna de les estrelles de la música pop-rock més reconegudes dels anys 80 i 90 com Jamiroquai. Jordi Adrià ens narra en aquest capitol algunes de les seves vivències més íntimes a la city inglesa, on al principi va haver de guanyar-se la vida netejant pisos.


Veure vídeos

Pàgina 1 de 2

Cerca avançada


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl